Banca Mondiala atrage atentia intr-un raport ca pentru a putea reforma sistemul de pensii si pentru ca populatia in curs de imbatranire sa nu reprezinte un pericol pentru economie, tarile sarace trebuie sa se axeze pe varste de pensionare mai ridicate.

Analistii Bancii Mondiale considera ca implementarea reformelor din sistemul de pensii va permite Romaniei ca in 2025 cheltuielile din acest domeniu sa fie inferioare celor din 2004. Acestia mai spun ca in cazul in care tara noastra nu va adopta masurile necesare, costurile vor cunoaste o crestere importanta.

Singura regiune din lume care se confrunta cu problema imbatranirii populatiei este zona Europei de Est si fosta Uniune Sovietica, potrivit unui raport recent al Bancii Mondiale, numit "De la rosu la gri: Cea de a treia tranzitie? a populatiilor in curs de imbatranire din Europa de Est si fosta Uniune Sovietica".

In raport se mai atrage atentia si asupra faptului ca pe langa problema imbatranirii populatiei tarilor sarace, regiunea se mai confrunta si cu problema tranzitiei incomplete catre economii de piata mature.

Integral in Curentul