Dosarul se refera la modul in care a disparut de la Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor un dosar pentru care ar fi trebuit sesizat Parchetul General. Totul este legat de depunerea la o banca austriaca din Capitala a sumei de 400.000 de dolari intr-un cont al Danei Nastase.

Fostul premier a sustinut ca ar fi vorba de bani proveniti din vanzarea unor obiecte de arta si a unor bijuterii de familie care apartinusera matusii Danei Nastase, celebra de acum Tamara Cernasov.

Procurorii spun ca in schimbul disparitiei sesizarii, Melinescu ar fi primit postul de sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, lucru care s-ar fi intamplat chiar in prima sedinta de Guvern prezidata de Adrian Nastase, in anul 2000.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, unul dintre cei care au furnizat informatii pentru ancheta este Genica Boerica, omul de afaceri craiovean retinut pentru afaceri cu deturnari de TVA.

Omul de afaceri craiovean a facut mai multe denunturi impotriva unor oameni politici din PSD, printre acestia numarandu-se Adrian Nastase si Ristea Priboi.