S-a intamplat duminica trecuta, cand Ioan Tanase, un politist care a iesit la pensie de aproape doi ani, a intrat in barul „Cristina” din cartierul Darmanesti si a cerut o bere.

A platit, a primit berea si a inceput sa bea impreuna cu tovarasii lui. La un moment dat au fost „deranjati” de patronul localului, Stefan Nacu, 47 de ani, cel care desfacuse berea. „Ai castigat o masina!”, i-a spus patronul.

„Nu era norocul meu”

Stefan Nacu povesteste: „A luat berea din frigider si a mers cu ea la masa, unde mai erau patru persoane. M-am dus cu deschizatorul, i-am desfacut sticla si am inceput sa ma joc cu capacul.

Dupa un timp, am vazut o imagine interesanta si am realizat ca era forma unei masini si inscriptia Golf V. Atunci i-am zis: „Nea Tanase, a dat norocul peste matale. Ai castigat o masina”.

S-a uitat lung si mi-a replicat ca nu are el norocul asta. I-am spus sa-l ia, sa-l bage in buzunar si sa aiba grija de el. De bucurie ca a castigat, a dat de baut la toti din bar”, ne-a mai spus patronul.

Stefan Nacu nu considera ca a facut ceva iesit din comun. El marturiseste ca nu s-a gandit nicio clipa ca ar fi putut sa-si insuseasca acel capac norocos.

„Cum sa fac asa ceva? Nu era norocul meu. De ce sa furi norocul altuia? Fiecare este harazit cu steaua lui. Nu l-as fi luat sub nicio forma si spun asta cu toata convingerea.

Este de ajuns ca a castigat cineva din Piatra-Neamt in barul meu!”, ne-a declarat Nacu.

Omul e mandru de faptul ca niciodata nu a castigat nimic fara truda. Carciuma si-a deschis-o dupa ce a muncit din greu prin strainatate unde l-au purtat pasii in primii ani postdecembristi.

„Ce am facut am realizat numai prin munca grea in strainatate. Toti romanii ar trebui sa fie cinstiti pentru ca oricum n-avem o imagine buna pe-afara.

Nu-mi doresc decat sanatate, pentru mine si sotie, si putere pentru a duce casa inainte”, ne-a mai spus patronul barului.

Integral in Evz