Masurile antitrust luate in SUA impotriva gigantului Microsoft au fost "bine gandite" si au avut succes, sustine Thomas Barnett, adjunctul procurorului general american insarcinat cu problemele antitrust.

Acesta cere insa autoritatilor americane si europene sa fie atente in continuare la comportamentele abuzive ale companiilor. Potrivit unui acord din 2002, Microsoft se afla sub supraveghere pana in noiembrie 2007.

Mai multe state americane, printre care si California, vor ca o parte din aceste masuri sa fie prelungite pana in 2012. Motivul este ca cel mai mare producator de software din lume se foloseste in continuare de pozitia dominanta de pe piata sistemelor de operare, nerespectand in acest fel acordul incheiat cu autoritatile.

Justitia „impiedica inovatia”

Pe de alta parte, Thomas Barnett a avertizat in legatura cu pericolul care rezulta din luarea unor masuri prea dure pentru corectarea abuzurilor din comportamentul unor companii. „Evolutia pietelor nu poate fi anticipata, iar multe companii mari, care anterior aveau succes, acum se confrunta cu dificultati”, a afirmat acesta, citat de Mediafax.

integral in EvZ