Ajuns la cea de-a treia editie si organizat de Leslie Hawke, mama actorului Ethan Hawke, balul de Halloween s-a impus drept unul dintre cele mai importante evenimente de strangere de fonduri organizate la Bucuresti, banii obtinuti urmand sa finanteze programul „Fiecare copil in scoala”.

Pentru geanta Umei Thurman, o piesa din colectia Twist Bvlgari, care i-a fost daruita actritei la implinirea a 45 de ani de activitate a creatorului italian Valentino, licitatia a pornit de la 2.200 de euro.

„Importante nu sunt obiectele, ci faptul ca banii donati sunt folositi eficient. Scopul meu a fost, evident, acela de a oferi un sprijin acestei organizatii”, a spus Dinu Patriciu, adaugand ca urmeaza sa-i ofere aceasta geanta in dar sotiei sale, Dana Rodica Patriciu.

„Cu cat capacitatea de acumulare, ca si semn al succesului in afaceri, este mai mare in lumea globalizata, cu atat vedeti cum oamenii impart din ce in ce mai mult cu societatea.

Am vazut multi oameni de afaceri romani la acest bal si cred ca lucrurile incep sa functioneze si la noi. Cred ca oamenii trebuie sa se rusineze atunci cand nu fac astfel de gesturi”, a spus Dinu Patriciu.

Duel pentru Angelina

Omul de afaceri Dinu Patriciu si-a dorit sa cumpere si colierul din aur de 18 carate, marca Bvlgari, donat de Angelina Jolie pentru acest eveniment, insa l-a pierdut in fata principalului sau competitor la licitatie, Mru Patel, un om de afaceri britanic de origine indiana, managerul companiei „European Property Investment”.

Inaintea licitatiei, obiectul care parea sa suscite cel mai mare interes a fost colierul Angelinei Jolie, un lant din aur cu model de inspiratie romana din colectia Parentesi Bvlgari, al carui pret de pornire a fost de 3.000 de euro.

Moderata de Brian Jardine si Cabral, licitatia pentru acest obiect s-a oprit la 20.000 de dolari, iar castigatorul, (care, de altfel, a cumparat anul trecut ceasul lui Ethan Hawke, pentru care a paltit 15.000 de euro), a anuntat ca-i va darui colierul mamei sale.

Cel mai scump parfum din lume, „No1 Diam”, creat din esente fine si rare si „inchis” intr-o sticluta de cristal al carei gat de aur este ornat cu diamante, a fost vandut, cu 7.000 de euro,

unui donator anonim, dupa care licitatia a continuat cu vacanta la Carol Parc Hotel din Bucuresti, adjudecata prin telefon de actorul Ethan Hawke pentru 2.500 de euro.

Integral in Evz