​Accidentat la șold în timpul meciului pierdut cu Mackenzie McDonald în turul doi de la Australian Open, Rafael Nadal a primit verdictul medicilor, iar acesta nu este deloc unul fericit. Fostul lider ATP va lipsi între 6 și 8 săptămâni din circuitul mondial.

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nadal, absență între 6 și 8 săptămâni din cauza accidentării la șold

Conform Marca, vorbim despre o accidentare de gradul 2 la mușchiul iliopsoas, iar aceasta se traduce printr-o absență de 6 până la 8 săptămâni din circuitul ATP.

În aceste condiții, spaniolul va rata turneele de la Doha (ATP 250) și Dubai (ATP 500), iar pentru Indian Wells (Masters - ATP 1000) sunt șanse minime de participare.

Reamintim că parcursul lui Rafael Nadal la Australian Open 2023 s-a oprit în turul al doilea, fază a competiției unde campionul en-titre a fost eliminat de Mackenzie McDonald (locul 65 ATP) în trei seturi, scor 6-4, 6-4, 7-5.

Fostul lider ATP a dorit să ducă până la capăt duelul, cu toate că l-a terminat practic aproape într-un picior (au existat în timpul meciului discuții cu echipa sa despre un posibil abandon).

De știut:

  • Este cea de-a 25-a accidentare suferită de Rafa înainte sau în timpul unui turneu de Grand Slam de-a lungul carierei.

S-ar putea să te intereseze și:

>> VIDEO Rafael Nadal, enervat la culme de arbitra de scaun: „Mereu e la fel, pentru tine nu contează”

>> VIDEO Faza zilei la Australian Open: Soția lui Nadal plânge în tribună