Organizatorii turneului WTA Adelaide 2 au fost nevoiți să anunțe anularea celor două semifinale, după ce Veronika Kudermetova și Paula Badosa au întâmpinat probleme medicale.

Paula BadosaFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Veronika Kudermetova și Paula Badosa au abandonat înainte de semifinalele de la WTA Adelaide 2

Organizatorii au fost puși în fața faptului împlinit după ce Veronika Kudermetova (a șasea favorită) și Paula Badosa (cap de serie 9) au fost nevoite să declare forfait înainte de meciurile pe care le aveau de disputat în semifinale.

Conform WTA, Paula Badosa a suferit o accidentare la coapsa dreaptă, iar iberica nu a dorit să forțeze înainte de startul Australian Open.

În aceste condiții, Daria Kasatkina (favorită 5) a obținut calificarea în finală fără să joace.

Lucrurile s-au repetat și în ceea ce privește a doua semifinală. Veronika Kudermetova a acuzat probleme medicale la șold, iar rusoaica s-a retras înainte de meciul cu Belinda Bencic (a opta favorită și campioana olimpică en-titre).

Astfel, în marea finală de sâmbătă (de la ora 07:30, ora României - Digisport direct) se vor întâlni Daria Kasatkina (5) și Belinda Bencic (8).

Reamintim că ordinea favoritelor a fost dată peste cap după retragerile primelor trei favorite: Iga Swiatek, Ons Jabeur și Jessica Pegula.

WTA Adelaide 2 se dispută în perioada 9-14 ianuarie pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $780.637, iar campioana en-titre este Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul profesionist).