Legendara Martina Navratilova a vorbit pentru siteul oficial al WTA despre sezonul 2023 din tenisul de câmp feminin. Câștigătoare a 18 titluri de Grand Slam, fosta lideră mondială mizează pe o dominație a polonezei Iga Swiatek.

Martina NavratilovaFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

>> Lidera mondială din WTA a încheiat anul cu o înfrângere

Martina Navratilova crede că Iga Swiatek va domina tenisul feminin în 2023

Câștigătoare a 167 de turnee de-a lungul carierei, Martina nu vede vreo jucătoare din circuitul mondial capabilă să-i pună probleme polonezei Swiatek.

Navratilova vorbește despre constanța uimitoare pe care a arătat-o Iga în 2022 și spune că titlurile de Grand Slam cucerite deja până la acest moment i-au adus polonezei o încredere fantastică în propriile forțe.

În plus, Martina așteaptă cu nerăbdare să vadă ce îmbunătățiri va face Swiatek în jocul său în 2023.

„Nu văd pe nimeni în stare să o doboare, iar asta pentru că e atât de constantă. Câștigă turnee majore și este și constantă. De obicei, e una sau alta. Ea le are pe amândouă în același timp.

Mă gândesc dacă face vreo schimbare (n.r. în sezonul 2023), dacă își îmbunătățește din nou jocul.

Sezonul trecut a făcut mult mai multe veniri la fileu, iar asta a făcut diferența în multe momente” - Martina Navratilova, pentru siteul oficial al WTA.

În vârstă de 66 de ani, Martina a câștigat de-a lungul carierei 18 titluri de Grand Slam la simplu dintr-un total de 167 de turnee în care s-a impus.

A câștigat 1442 de partide și a fost învinsă în 291 de cazuri. A adunat doar din premiile din tenis $21.626.089, iar pe primul loc mondial a urcat pentru prima dată pe 10 iulie 1978.

În 2022, Swiatek a câștigat două turnee de Grand Slam (Roland Garros și US Open) și s-a impus, de asemenea, în alte competiții importante: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma și San Diego.

S-ar putea să te intereseze și:

Sportivele care au câștigat cel mai bine în 2022 - Iga Swiatek nu a prins podiumul, surprize la vârf