Ceea ce HotNews.ro anunța încă de pe 14 iunie a devenit de-acum oficial: Sorana Cîrstea va fi pregătită de Daniel Dobre, antrenorul alături de care Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon în 2019.

Sorana CirsteaFoto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Sorana Cîrstea, antrenată de Daniel Dobre

Locul 33 WTA, Sorana l-a cooptat în echipa ei pe Dobre, cel care în trecut a antrenat-o în mai multe rânduri pe Halep.

Cîrstea a renunțat în vara acestui an la colaborarea cu Adrian Cruciat, după doi ani în care aceștia au lucrat împreună.

Alături de Cruciat sportiva a reușit să urce de pe locul 80 până pe 30 și să câștige turneul de la Istanbul.

„Fiecare perioadă are obiectivele și dinamica ei și nu este nimic neobișnuit. Ori de câte ori este nevoie sunt dispus să ajut și nu m-am dat niciodată la o parte.

A rămâne acolo, mai ales la nivelul acesta, este mai mult decât o plăcere. Este o onoare pentru mine.

Nu mă gândeam, deoarece am luat anumite decizii după ce m-am retras din poziția de căpitan al naționalei de FED Cup a României.

Mă gândeam să rămân un pic în alte domenii, dar este onoare să fiu chemat din nou și ajut cât pot” - Daniel Dobre, în cadrul emisiunii „Așii tenisului” de la Digisport.

Alături de Daniel Dobre, din echipa Soranei Cîrstea va mai face parte și Andrei Cociașu (acesta din urmă le-a pregătit în trecut pe Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian).

Daniel Dobre este de fapt cel alături de care Halep a câștigat titlul de la Wimbledon din 2019.

Antrenorul a fost pus pe liber de Simona după Australian Open 2022, Grand Slam unde Halep a fost eliminată în optimi de Alize Cornet (a plecat „la pachet” alături de Adrian Marcu).