Fotbalul românesc este zguduit de un nou scandal de pariuri, ce îl are în prim plan pe un fotbalist al celor de la Petrolul Ploiești. Prahovenii i-au reziliat contractul acestuia, invocând motive personale din partea jucătorului.

Minge de fotbalFoto: Ricardo Larreina / AFLO / Profimedia

Cosmin Achim, subiectul unei anchete desfășurate de Federația Română de Fotbal

În vârstă de 27 de ani, Cosmin Achim nu traversează cea mai bună perioadă a carierei de fotbalist.

Fundașul care a evoluat și pentru selecționatele U19 și U21 a semnat de curând cu Petrolul Ploiești, însă acum este liber de contract.

„FC Petrolul Ploiesti și jucătorul Cosmin Achim (27 ani) au ajuns la un acord privind încetarea raporturilor contractuale, fundașul central fiind cel care, din cauza unor probleme de natură personală, a solicitat rezilierea angajamentului încheiat cu clubul nostru.

Achim a venit la Petrolul la începutul acestui an, bifând cinci apariții pentru echipa noastră în partidele disputate în Superliga.

Mult succes, Cosmin Achim.” - se arată în comunicatul oficial al clubului.

Concret, fotbalistul român este în centrul unei anchete desfășurate de Federația Română de Fotbal, pe motiv că acesta ar fi încălcat în mod repetat regulamentul anti pariere.

Potrivit Orange Sport, acesta a fost denunțat de către fosta parteneră la Liga Profesionistă de Fotbal și FRF, cazul fiind similar cu cel al lui Mihai Voduț.

Sursa citată menționează că Achim ar fi pariat și câte 8-9 mii de lei pe jocuri din prima divizie, câteva dintre acestea fiind și meciuri ale Petrolului.

Cazul lui Cosmin Achim, similar cu cel al lui Mihai Voduț, fost jucător la FC Voluntari și Chindia Târgoviște

Fost jucător la FC Voluntari și Chindia Târgoviște, Mihai Voduț este un alt fotbalist din prima divizie care a fost sancționat pentru o situație similară.

Acesta a fost suspendat pentru 2 ani din fotbal și a primit o amendă de aproximativ 300 de mii de lei.

Cu toate că vârsta nu îi impunea acest lucru, Mihai Voduț s-a retras din activitate.

Dacă va fi găsit vinovat, Cosmin Achim riscă aceleași sancțiuni. Acesta a strâns 114 apariții pe prima scenă a fotbalului românesc.