​Apple a afișat între ianuarie și martie printre cele mai bune rezultate financiare din istoria sa, cu o cifră de afaceri de 97 miliarde dolari și profit net de 25 miliarde dolari, însă creșterile au fost mult mai mici decât în anii trecuți. Compania are o capitalizare de piață de 2.670 miliarde dolari.

Logo AppleFoto: N Ngamnithiporn, Dreamstime.com

Cu venituri totale de 97,2 miliarde dolari, trimestrul trecut a fost al treilea cel mai bun din istoria de 46 de ani a Apple, dar creșterea față de acum un an a fost de 9%, în timp ce până acum compania avea mereu avans de două cifre (10-20%). Analiștii estimau un total de 94 miliarde dolari.

Dintre cele 97 miliarde dolari, iPhone-ul a generat 50,5 miliarde dolari și divizia de servicii, 19,9 miliarde dolari, creștere de 17%.

Profitul net a urcat cu 6%, spre 25 miliarde dolari, însă în ultimele cinci trimestre profitul a urcat mereu cu mai mult de 10%, deci avansul de acum este neobișnuit de lent.

Nori negri se arată la orizont din cauza lockdown-urilor prelungite din China și a efectelor pe care războiul din Ucraina l-a avut asupra lanțului de furnizori. Apple estimează că vânzările din trimestrul curent ar putea fi cu 4 - 8 miliarde de dolari mai mici din cauza acestor factori deloc de neglijat.

Tot din cauza lockdown-urilor, vânzările Apple în China vor fi mai slabe.

Surse: CNBC, New York Times

Sursa foto: Dreamstime.com