Fabio Capello a oferit un interviu în care a atins multe dintre subiectele sensibile ale fotbalului. Fostul antrenor a vorbit despre jocul de posesie al zilelor noastre, despre situația lui Cristiano Ronaldo, dar l-a adus în discuție și pe Florin Răducioiu.

Cristiano Ronaldo Foto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cristiano Ronaldo, o povară pentru orice echipă

Pentru Corriere della Sera, Capello a acceptat să discute despre subiectele momentului din fotbalul mondial.

Fost antrenor de succes la AC Milan, Real Madrid, AS Roma și Juventus, Capello l-a descris pe Cristiano Ronaldo ca fiind o povară în prezent pentru orice echipă.

„Cristiano Ronaldo și-a făcut-o cu mâna lui și este păcat, mai ales când ne uităm la ceea ce a reușit în întreaga carieră. Ca jucător, nu poate fi pus la îndoială, dar a fost arogant.

S-a autopropus peste tot fără să reușească să găsească o formație care să creadă în el. A devenit o povară pentru orice echipă” - Fabio Capello.

Nici Capello nu l-ar fi introdus pe Benzema la finala CM 2022 - Precedentul Florin Răducioiu

Întrebat despre cazul Karim Benzema (deși era apt fizic, nu a fost folosit de Didier Deschamps în finala CM 2022 contra Argentinei), Capello spune că ar fi făcut la fel dacă era în locul selecționerului Franței.

În sprijinul afirmațiilor sale, Capello aduce în discuție finala Cupei Intercontinentale din 1993 (pierdută de AC Milan cu 3-2 împotriva celor de la Sao Paulo).

Atunci, Savicevic i-a transmis antrenorului său în dimineața meciului că este apt din punct de vedere fizic. Capello a ales să nu-l folosească pentru că întreg jocul fusese pregătit cu Florin Răducioiu titular.

„În dimineața meciului mi-a spus că e pregătit să joace, asta după ce pregătisem totul cu Răducioiu titular. Din respect pentru echipă, nu l-am lăsat să joace. Cred că a fost decizia corectă. Întrebarea rămâne însă: Milan și Franța ar fi câștigat încă un trofeu cu Savicevic și Benzema pe teren? Poate că da” - Fabio Capello.

Jocul de posesie - Moartea fotbalului

Referindu-se la jocul de posesie care este la modă în aceste vremuri, Capello are un punct de vedere interesant. Fostul tehnician italian este de părere că această tactică este „moartea fotbalului”.

„Am auzit și văzut multe sisteme de joc, dar toată lumea l-a folosit pe același: un 9-1 care a făcut echipele să se apere ca un întreg și să atace cu mulți jucători. Este inutil să inventezi altceva.

Jocul de posesie este moartea fotbalului, absolut plictisitor. Cei care tot pasează mingea nu au nicio responsabilitate, în timp ce în realitate este nevoie de curaj pentru a verticaliza” - Fabio Capello.

Este Messi cel mai bun jucător din toate timpurile?

Capello a atins și subiectul GOAT-ului din fotbal. Este Messi peste legendarul Maradona?

„Din punctul meu de vedere, Messi și Maradona erau la același nivel chiar dinainte de Cupa Mondială (înainte ca Lionel și coechipierii să cucerească trofeul). Pele, Messi și Maradona au făcut mereu lucruri pe care alții nici măcar nu și le puteau imagina”, a conchis Capello.

Fabio Capello

Sursa foto: Alessio Morgese/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: