Olanda a ratat calificarea în semifinalele Campionatului Mondial din Qatar, după ce a pierdut la loviturile de departajare în fața Argentinei (2-2, 3-4 d. l. d.), iar selecționerul Louis van Gaal a confirmat că va părăsi „portocala mecanică”.

Louis Van GaalFoto: Olaf KRAAK / AFP / Profimedia

Naționalele care se vor întâlni în prima semifinală de la CM 2022 Qatar

Chiar dacă a revenit de la 0-2, Olanda nu a avut același noroc și de la punctul cu var, acolo unde Emiliano Martinez a parat două execuții (Van Dijk și Berghuis).

Louis van Gaal va părăsi naționala Olandei după eliminarea de la CM

În vârstă de 71 ani, Louis van Gaal a confirmat despărțirea de naționala Olandei, Ronald Koeman urmând să preia echipa începând cu data de 1 ianuarie 2023.

„Nu voi continua ca antrenor al selecţionatei Olandei, este ultimul meu meci din cel de-al treilea meu mandat.

Le-am cerut jucătorilor mei să se pregătească pentru penalty-uri la cluburile lor, iar ei au făcut acest lucru. A fost o performanţă fantastică să putem reveni de la 0-2 la 2-2, dar faptul că am pierdut la loviturile de departajare este dureros.

Nu cred că am ce să-mi reproşez, am pregătit totul, iar jucătorii mei s-au luptat până la capăt şi au dat totul.

La loviturile de departajare, am ratat primele două penalty-uri, iar asta a pus presiune pe ceilalţi executanţi. Rămâne o loterie şi, spre norocul lor, argentinienii au câștigat.

Sunt foarte mândru. Am adus o mulţime de jucători tineri, pentru ca ei să înveţe. Am format un grup şi când privesc în urmă, văd ceva foarte pozitiv.

Nu am sentimentul că am fost învinşi în această seară, pentru că am pierdut la loviturile de departajare.” - a precizat tehnicianul batav la conferința de presă de la finalul partidei.