​Tesla Motors a primit de la autoritățile germane undă verde pentru a începe producția la uzina de lângă Berlin, dar aprobarea vine cu o serie de condiții. Uzina va ajunge să producă în 2-3 ani jumătate de milion de mașini în fiecare an. Uzina din landul Brandenburg este construită pe locul unde soldații est-germani se antrenau pentru eventuale lupte cu cei din NATO până la Căderea Zidului Berlinului.

Logo Tesla MotorsFoto: J Hüttenhölscher, Dreamstime.com

Tesla produce de câteva luni la Berlin mașina Model Y, dar este vorba despre faza de pre-serie, deci sunt puține mașini și nu puteau fi vândute. Acum a venit momentul - cheie, și s-a dat undă verde pentru producția de serie.

Și această aprobare este condiționată de respectarea unor norme stricte legate de apele reziduale și de protecția mediului.

Pentru Tesla Motors a fost complicată obținerea autorizațiilor și nu a fost ușoară nici conformarea cu legislația germană care este severă în multe domenii. Spre exemplu, o problemă a fost legată de substanțele chimice rezultate din procesul de producție și de gestionarea apelor reziduale.

Nota administrativă înmânată celor de la Tesla de către autoritățile germane are 537 de pagini.

Uzina se numește ”Gigafactory Berlin-Brandenburg” și este mândria lui Elon Musk, permițând Tesla să treacă de la un milion de mașini/an, la 1,5 milioane.

Surse: New York Times, Automotive News