​Team Ineos, echipa britanică din care face parte Chris Froome, a anunţat, joi, că a luat act de decizia UCI, de a-i retrage titlul lui Juan Jose Cobo în Turul Spaniei 2011, după ce a fost depistat că a utilizat substanţe interzise, trofeul revenindu-i astfel chiar lui Chris Froome, informează Mediafax.

Chris FroomeFoto: lavuelta.com

„Este o veste deosebit de bună pentru Chris după accidentul său recent şi un alt tricou roşu pentru palmaresul lui”, a anunţat Team Ineos, care nu se bazează pe Froome în actualul Tur al Franţei.

Astfel, în urma rectificării clasamentului general din Vuelta 2011, Chris Froome a ajuns la şapte victorii în Marile Tururi: patru în Le Tour, două în Vuelta şi una în Il Giro.

„Vuelta 2011 a fost în multe privinţe cursa în care m-am descoperit, aşa că acest tricou roşu este special pentru mine. Acum cred că este şi mai specială, pentru că, deşi este vorba de 8 ani, a fost primul Mare Tur al Spaniei. Vuelta este o cursă pe care o iubesc şi am simţit întotdeauna o legătură excelentă cu întrecerea şi fanii spanioli”, a declarat Froome, potrivit teamineos.com.

În absenţa campionului britanic, Team Ineos mizează pe Geraint Thomas şi Egan Bernal la câştigarea Turului Franţei în acest an.

Chris Froome (34 de ani) a suferit luna trecută o intervenţie chirurgicală de aproape opt ore, după accidentarea gravă în Criterium du Dauphine, cursa pregătitoare pentru Turul Franţei. Ciclistul britanic s-a izbit de un zid şi a căzut în timpul unei curse de recunoaştere. El a suferit fracturi la femur, şold, cot şi coaste şi va lipsi aproape un an din competiţii.