BBC se gândeşte la Bruxelles pentru a deschide un centru în cadrul Uniunii Europene. Prim-ministrul Charles Michel a avut o discuţie pe această temă la Davos, unde are loc Forumul Economic Mondial, cu şeful canalului public britanic, potrivit Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dacă BBC doreşte să continue să emită în Uniunea Europeană după Brexit, canalul are nevoie de o licenţă şi, deci, trebuie să se stabilească în Uniunea Europeană. BBC studiază mai multe posibilităţi, printre care şi Belgia. Irlanda şi Olanda reprezintă alte opţiuni. Bruxelles, capitala UE, ar fi o alegere logică, se spune.

La Davos, Charles Michel a avut un prim contact pe această temă cu directorul general al BBC, Tony Hall. "Belgia este adesea pe lista scurtă a companiilor care doresc să se ancoreze în Uniunea Europeană după Brexit", a subliniat prim-ministrul belgian.

Sute de companii vor să îşi mute sediile în Olanda pentru a menţine accesul la piaţa UE

Peste 250 de companii au iniţiat negocieri pentru transferarea sediilor din Marea Britanie în Olanda, din cauza Brexit, a anunţat miercuri seară Guvernul olandez, conform cotidianului britanic The Independent, citează Mediafax.

Unele companii multinaţionale au anunţat deja relocarea în Olanda, pentru a menţine accesul la piaţa Uniunii Europene după producerea Brexit. Printre firmele care şi-au mutat sediile în Olanda se numără Sony şi Panasonic.

Michiel Bakhuizen, purtătorul de cuvânt al Agenţiei guvernamentale olandeze pentru Investiţii Străine (NFIA), a confirmat că din ce în ce mai multe companii vor să se mute în Olanda. "Orice nouă decizie de relocare a unei firme, fie că este mare sau mică, este un succes", a declarat oficialul olandez, citat de AFP