Perechea formată din Irina Begu și Raluca Olaru a fost învinsă în sferturile probei de dublu din cadrul turneului de la Seul, de surorile Shu-Ying Hsieh și Su-Wei Hsieh, scor 3-6, 6-1, 10-8. Partida a durat o oră și 21 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătoarele noastre au început bine jocul și s-au impus în primul set după ce au făcut trei break-uri. Româncele au avut procentaje foarte mici la ambele servicii, 41% la primul și 30% la al doilea, lucru care s-a resimțit în special în setul secund, când Irina și Raluca au câștigat doar trei din cele 19 puncte jucate pe serviciile lor. Taiwanezele au făcut patru break-uri și au câștigat setul fără probleme, scor 6-1.

În super tie-break, cele două echipe nu au avut mari probleme în a-și conserva serviciul până la scorul de 5-5, de unde taiwanezele au reușit patru mini-break-uri, cu unul mai mult decât româncele și s-au impus cu 10-8.

Pentru participarea în sferturi la Seul, Irina și Raluca și-au asigurat un cec în valoare de 1.820 de dolari și 60 de puncte WTA.

În semifinalele turneului, surorile Hsieh vor evolua împotriva echipei Barthel/Larsson, care a trecut în sferturi de Kumkhum/Plipuech, scor 7-6(4), 3-6, 10-8.

Korea Open se dispută la Seul în perioada 17-23 septembrie și face parte din categoria "International". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $250.000. Irina Begu s-a impus la dublu, în 2014, alături de Lara Arruabarrena. Jucătoarea noastră a câștigat și turneul de simplu în 2015. În România turneul poate fi urmărit în direct pe Digisport.