Festivalul Mozaic Jazz revine cu o noua editie in toamna lui 2017, avand o structura cu care si-a obisnuit deja publicul. Cu un line-up de sase trupe Mozaic Jazz Festival va avea loc in perioada 10-12 noiembrie intr-un nou spatiu de evenimente din Sibiu - Redal Expo.

Steve Coleman and Five Elements revine pe scena Mozaic Jazz Festival dupa trei ani de la prezenta sa la prima editie. Ziua de 11 noiembrie mai aduce in concert si un proiect muzical inedit, Mn'JAM Experiment care ofera un show multimedia, in care muzica se impleteste cu artele vizuale, oferind un mediu interactiv pentru public si o experienta inedita. Folosindu-se de diferite efecte vocale si improvizatii, M nu este doar o cantareata, ci devine practic un instrument care face parte din intreaga trupa, iar JAM este un maestru al improvizatiilor vizuale, pentru a crea un tot unitar la nivel vizual si muzical. Acest experiment muzical pune bazele unui nou tip de show, in care rolurile asumate de componentii trupei si posibilitatile pe care le ofera elementele vizuale multimedia sunt indefinite, oferind o platforma inedita de interpretare a muzicii jazz.

Mn'JAM Experiment concerteaza la Mozaic Jazz Festival pe 11 noiembrie 2017, incepand cu ora 19. Referinte: www.mnjamexperiment.com/

Steve Coleman and Five Elements revine la Sibiu ca headliner al Mozaic Jazz Festival. Celebrul saxofonist va lansa in fata publicului roman noul sau album: Morphogenesis. Albumul este rezultatul fuziunii intre cele doua mari pasiuni ale artistului - boxul si jazzul, arta pugilistica fiind prima pasiune statornica din viata sa. Desi tema boxului in jazz nu e una noua, Miles Davis inchinand un album campionului la categoria grea Jack Johnson, abordarea e personala, tatal sau indrumandu-i pasii lui Steve spre sala de box. Legatura complexa intre miscarile pugilistului si linia melodica translateaza legatura filosofica pe care acesta a gasit-o intre sport si muzica chiar si pentru un profan al ambelor.

Steve Coleman este un saxofonist si compozitor american, nascut si crescut in South Side Chicago si adoptat de New York, loc in care la sfarsitul anilor ¬80 pune bazele, alaturi de alti muzicieni, miscarii M-base, subsumata stilistic jazzului. Influenta sa asupra muzicii a fost comparata nu odata de mari muzicieni cu cea a lui John Coltrane, antrenand generatii intregi cu viziunea sa muzicala. De altfel, in 2014, Steve Colemand a castigat prestigiosul premiu ”MacArthur Genius„, acordat de fundatia MacArthur din SUA personalitatilor care au adus inovatii in domeniile in care activeaza. La Sibiu, Steve Coleman revine alaturi de trupa cu care ofera reprezentatii live de peste un deceniu, Five Elements. Concertul Steve Colemand and Five Elements are loc sambata, 11 noiembrie 2017, incepand cu ora 20:45.

Referinte: www.m-base.com

Mozaic Jazz Festival se va desfasura la Redal Expo, cel mai mare spatiu privat de evenimente si expozitii din Sibiu. Spatiul de desfasurare a evenimentului include zona de concerte, cu o capacitate de 320 de locuri, zona pentru jam sessions, bar si spatiu de lounge.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment care face parte din agenda culturala a Sibiului, reunind deopotriva artisti consacrati, de renume, precum si trupe si artisti noi, care vin cu elemente inedite in show-urile live pe care le ofera. La editiile anterioare, in cadrul Mozaic Jazz Festival au concertat nume ca Tord Gustavsen, Steve Coleman and Five Elements, Trilok Gurtu, David Krakauer, The Ploctones sau Jaga Jazzist.

Biletele pot fi achizitionate prin Eventim, costul acestora fiind de 70 lei pentru un bilet de o zi sau 160 lei abonamentul pentru toate cele trei zile de festival.

Mozaic Jazz Festival este cofinantat de catre Consiliul Local si Primaria Municipiului Sibiu.

Mai multe detalii pe www.mozaicfestival.com