După ce în 2022 marele Internet pare că s-a scindat între „oameni cu copii” și „cei fără copii”, după anunțul postat de J'ai Bistrot, o pancartă a celor de la Sera Eden a reaprins scandalul de 1 mai.

Anuntul care reaprinde disputaFoto: Captura Facebook

„Pentru siguranța copiilor: Copiii trebuie să rămână așezați la masă pe toată durata vizitei la restaurant, alergarea intre mese și în zona restaurantului prezintă un risc de rănire, inclusiv deplasări, căderi și ciocniri cu mobilierul și alți clienți”, scrie pe panoul pus într-un loc vizibil de restaurantul Sera Eden.

Anunțul a fost postat pe Facebook si s-a viralizat pe rețelele sociale fiind preluat de presă.

Contactați de HotNews.ro reprezentanții restaurantului au dat asigurări că nu au nicio problemă cu familiile cu copii care vin la terasă, ci doar au urmărit ca prin acest anunț să-i avertize pe părinți că sunt responsabili de siguranța acestora în cazul unor accidente. Aceștia au promis că vor reveni cu un raspuns pe larg în zilele următoare.

Controversa din 2022

Disputa din 2022 a fost generată de atenționarea restaurantului J'ai Bistro privind „zona de nisip nu este loc de joacă”.

„Dragii noștri, pentru că ne plac atât copiii cât și cățeii & pisicile, ne iubim și plantele și florile, dar ne place mai ales să bem o bere rece sau un cocktail de adulți, ne dorim ca toți cei din grădină să se poată bucura în liniște de timpul petrecut la J'ai. Suntem prietenoși cu copiii, dar vă reamintim că zona de nisip NU ESTE LOC DE JOACĂ. Vă mulțumim pentru înțelegere!”

Nu a durat mult până când postarea s-a viralizat și s-a transformat într-un trigger puternic, atât pentru părinți, cât și pentru cei care nu au copii. Dezbaterea a luat amploare iar întreaga situație a fost exagerată de toți cei care au simțit că le sunt lezate libertățile în urma unor astfel de politici ale unor localuri.

Referință: