De cele mai multe ori, copiii si parintii incep sa se gandeasca la alegerea unei universitati in ultimii ani de liceu. Problema este ca atunci cand vine vorba de invatamant superior din strainatate, poate fi prea tarziu. Mai ales daca vorbim despre universitati de top. Pregatirea temeinica, din timp, pentru admiterea la o universitate internationala de top incepe cu aproximativ sase ani inainte iar alegerea scolii sau liceului potrivite este cruciala.

Scoli internatFoto: Integral Programe Educationale

Nu este un secret faptul ca scolile private internat din Marea Britanie, Elvetia si alte tari din Europa ofera cea mai buna solutie educationala pentru parintii care doresc sa planifice traseul educational al copiilor din timp, pentru a optimiza sansele de a fi admisi ulterior in cele mai bune universitati din lume.

Avantajul scolilor-internat este faptul ca acestea combina ce este mai bun din ambele lumi - acasa si scoala. Copiii nu absorb pur si simplu cunostinte in anumite domenii, ei dezvolta abilitati sistematice de a invata si dezvolta calitati care ii vor ajuta sa depaseasca cu succes atat testele si examenele, cat si provocarile vietii. Pentru elevii internationali exista un avantaj suplimentar – cufundati intr-un mediu diferit intr-o limba straina, ei ajung in scurt timp sa stapaneasca limba straina si sa se apropie de standardul de competenta lingvistica de „limba materna”.

Cele mai bune scoli-internat se mandresc cu rezultatele atinse de elevi la examenele finale. Intre 60% si 98% dintre absolventi inregistreaza evaluari in intervalul de la A * (excelent) sau B (foarte bine) si sunt acceptati in universitati de rangul Oxford si Cambridge.

Activitati extrascolare

Spre deosebire de lectiile particulare, care pot ridica nivelul performantelor, scolile-internat ofera o educatie de calitate cu valoare adaugata. Programul include o varietate larga de activitati extrascolare de la sport la arta, activitati de voluntariat care sprijina dezvoltarea lor ca indivizi si care le dezvolta talentele si punctele forte (puteti vedea mai jos un exemplu de orar pentru o zi).

In 10 si 11 Decembrie la Hotel Hilton, Bucuresti se va desfasura targul specializat pentru scolile internat din Europa si tabere de limbi straine in cadrul proiectului World Education.

Reprezentanţii a colegiilor din Marea Britanie, Elveţia, Germania si Spania vor veni sa prezinte parintilor romani si copiilor oportunitatile oferite de invatamantul secundar privat din Europa, pentru a-si asigura locul lor printre universitatile de elita europeana. Participarea la targ se face in baza inregistrarii din timp la www.world-education.ro.

In articolul urmator din aceasta sectiune vom detalia si explica cele mai importante criterii pentru alegerea unei scoli private in strainatate.

Exemplu de program zilnic intr-o scoala internat:

07:00 Trezire

07:15 - 07:45 - spalat, imbracat, aranjarea camerei

07:45 - 08:05 - mic dejun

08:30 - inceputul orelor de scoala

09:00 - 11:00 trei ore de studiu continuu

11:00 - 11:25 pauza

11:25 - 12:45 doua ore de studiu continuu

12:45 - 13:30 masa de pranz

13:45 - 15:40 luni, marti si vineri: un bloc de trei ore de stud/ Marţi, joi si sambata: jocuri

16:00 -18:00 jocuri, activitati artistice si muzicale, activitati de interes

18:00 - 19:00 cina

19:00 - 21:00 pregatire individuala

21:00 - 22:00 pregatirea pentru somn