Doi pakistanezi si o romanca au fost arestati in Spania, fiind acuzati de implicare in cazul rapirii lui Sahil Saeed - baietelul britanic in varsta de cinci ani care a disparut de langa familia sa in timpul unei vacante petrecute in Pakistan, relateaza The Times.

Cei trei au fost arestati marti, dupa ce baiatul a fost eliberat in provincia Punjab, si sunt acuzati de complicitate la rapire. Potrivit unor informatii neconfirmate oficial, pentru eliberarea micutului s-a platit o rascumparare de 87.000 euro.

Pakistanezii si romanca sunt inchisi in Constanti, un mic orasel in apropiere de Tarragona, in nord-estul Spaniei, unde traieste o semnificativa comunitate pakistaneza.

Vecinii suspectilor au declarat pentru Diario de Tarragona, un cotidian local, ca politia a confiscat o suma mare de bani.

Unul dintre vecini spune ca l-a auzit pe un politisit afirmand ca a fost descoperita cea mai mare parte a rascumpararii platite.

Sahil a fost descoperit marti dimineata. Copilul ratacea descult pe un camp in apropiere de Kharian, in provincia Punjab, la ora 4.10 dimineata, la peste 20 de km de locul unde fusese rapit de atacatori inarmati.

Sahil fusese rapit in 4 martie, cand se pregatea sa se intoarca in Marea Britanie, impreuna cu tatal sau, dupa o vizita de doua saptamani la bunica baiatului.

Cazul a fost invaluit in mister inca de la inceput, dupa ce oficiali pakistanezi de rang inalt au declarat ca cineva apropiat familiei are legatura cu rapirea. Familia a negat acest lucru.

Tatal copilului, Raja Naqqash Saeed, a revenit in Londra saptamana trecuta, impotriva vointei autoritatilor pakistaneze, care i-au cerut sa nu paraseasca tara pentru a ajuta autoritatile in identificarea potentialilor martori.

Din acel moment, barbatul a cooperat cu politia din Manchester, dar nu a fost vazut in public. Politia a negat ca ar fi arestat.

Rana Sanaullah, ministrul Justitiei din provincia Punjab, a afirmat ca rascumpararea a fost platita in contul unei grupari criminale internationale, alimentand speculatiile ca tatal copilului a revenit in Marea Britanie pentru a strange banii solicitati de rapitori.