Un avion particular, de mici dimensiuni, s-a prabusit vineri seara, in jurul orelor 18:00, in apropierea comunei Costesti, la aproximativ zece kilometri de municipiul Buzau, pilotul pierzandu-si viata, anunta Realitatea TV. Informatia a fost confirmata de Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Buzau.

"Din primele date, este vorba de un avion usor, particular, care s-a prabusit pe raza localitatii Costesti din judetul Buzau. Se pare ca pilotul a decedat", a declarat reprezentantul ISU Buzau.

Potrivit sursei citate, accidentul aviatic a fost anuntat prin serviciul 112, in jurul orei 18:10. Deocamdata nu se cunosc cauzele accidentului.

Pilotul era instructor in cadrul aeroclubului din Costesti. Acesta se afla la bordul unui aparat de tip ULM, ultrausor, de fabricatie italiana, si facea antrenamente pentru mitingul aviatic din acest week-end. In timpul unor manevre dificile, el a a pierdut din inaltime si s-a prabusit, a relatat corespondentul Realitatea Tv.

Pilotul Mihai Ungurean, in varsta de 53 de ani, avea o experienta de 2.000 de ore de zbor.

Aerodromul Costesti, aflat la marginea municipiului Buzau, urma sa gazduiasca, sambata, ce-a de-a treia editie a mitingului aviatic intitulat "Invingatorii aerului".