Un tren de persoane ce transporta 25 de muncitori navetisti a lovit duminica dimineata un tir, intre localitatile Calacea si Satchinez din judetul Timis. In urma impactului, locomotiva a deraiat, iar tir-ul s-a rupt in doua, relateaza Mediafax. Cinci navetisti din tren si soferul tir-ului au suferit rani usoare. Calea ferata pe directia Timisoara-Periam a fost blocata, iar patru trenuri au fost anulate.

Trei accidente grave in cinci ani

Primarul localitatii Satchinez, Ion Florin, a declarat ca la trecerea de nivel cu calea ferata unde s-a petrecut accidentul de duminica au mai avut loc trei accidente grave in ultimii cinci ani.

Au mai fost probleme pe acest drum. Desi trecerea este semnalizata, in ultimii cinci ani am avut trei evenimente feroviare. Drumul pe care il folosesc cetatenii comunei este unul privat, iar aceste incidente ar putea fi evitate daca CJ Timis ar aproba constructia unui drum care sa faca legatura direct intre Satchinez si Sanandrei, a declarat Ion Florin, precizand ca realizarea acestui drum ar costa cinci milioane de euro, potrivit unui studiu de fezabilitate realizat recent.

Accidentul, a mai spus edilul, ar fi putut fi mult mai grav daca s-ar fi intamplat in timpul saptamanii, cand trenul este folosit de aproximativ 60 de elevi care studiaza la Timisoara si care fac naveta.