Fostul ministru de Externe in Cabinetul Tariceanu, Lazar Comanescu, a primit, marti, avizul comisiilor de politica externa ale Senatului si Camerei Deputatilor pentru a prelua postul de ambasador al Romaniei la Berlin, informeaza Mediafax.

Propunerea ca Lazar Comanescu sa preia postul de ambasador al Romaniei in Germania a fost votata de 22 dintre membrii celor doua comisii, in timp ce unul dintre membrii prezenti s-a pronuntat impotriva. Votul a fost secret.

  • Comanescu a afirmat, in cadrul audierilor, ca obiectivele sale pe termen scurt sunt imbunatatirea cooperarii cu Germania in ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul Schengen si la OCDE.
  • El a spus ca Romania poate coopera cu Germania in ce priveste perspectiva relatiilor Uniunii Europene cu Rusia, dar si cu Republica Moldova.
  • Comanescu a apreciat ca, pe baze pragmatice, Romania si Germania pot gasi mecanisme si modalitati de cooperare la Marea Neagra.
  • Fostul ministru de externe a mentionat ca un alt aspect pe care doreste sa il abordeze foarte serios este valorificarea potentialului economic dunarean al celor doua tari.

Lazar Comanescu a fost ministru de Externe al Romaniei in timpul Guvernului Tariceanu. Anterior, el a ocupat functia de ambasador al Romaniei la UE.