Ofiterii de politie din Madrid se plang ca superiorii exercita presiuni asupra lor sa aresteze saptamanal imigranti ilegali, dupa o norma prestabilita, scrie AFP. "Seful politiei madrilene anunta saptamanal o norma de arestari ce trebuie indeplinita", a declarat seful Union Federal de Policia, Alfredo Perdiguero.

Superintendentii, spune Perdiguero, transmit ordinele saptamanale, provocand tensiuni in randul ofiterilor. "Arestarea de imigranti ilegali face parte din atributiile noastre, fara indoiala, dar nu ar trebui sa fim obligati sa imbunatatim statisticile pentru conducerea politiei", a mai spus Perdiguero.

Noua practica a fost stabilita in octombrie 2008, cand actualul sef al politiei madrilene, Carlos Rubio, a fost transferat din Valencia, unde instituise masuri similare.

Potrivit unei note informative furnizate agentiei de presa Europa Press, norma de arestari este stabilita in functie de numarul de rezidenti din aria fiecarei sectii de politie.

Politistii au fost indrumati sa se concentreze pe imigrantii marocani, in conditiile in care repatrierea acestora costa mai putin decat a celor din America Latina, se mai arata in nota informativa.