Rezervele de gaze naturale ale Republicii Moldova vor fi epuizate sambata la pranz, a declarat ministrul moldovean al Economiei, Igor Dodon, adaugand ca autoritatile de la Chisinau negociaza cu Kievul livrarea de gaze din rezervele ucrainene, informeaza portalul Unimedia.md, citat de Mediafax.

Presedintia de la Chisinau anuntase vineri, dupa o sedinta a Consiliului Suprem de Securitate, ca Republica Moldova dispune de rezerve de gaze ce permit aprovizionarea tuturor regiunilor tarii, desi exista probleme la aprovizionarea unor localitati din stanga Nistrului.

Dodon afirmase vineri ca rezervele din gazoducte permit asigurarea cu gaze naturale a raioanelor din sudul tarii si ca, in pofida stocurilor reduse din retele, zonele de nord si centru sunt, de asemenea, aprovizionate cu gaze.

El a recunoscut insa ca exista unele ingrijorari privind alimentarea cu gaze a unor localitati din stanga Nistrului, precizand ca sunt luate masuri pentru solutionarea problemei in cel mai scurt timp.

Un purtator de cuvant al Gazprom a declarat, sambata, ca livrarea gazelor naturale via Ucraina este blocata din cauza partii ucrainene, care nu a semnat inca acordul privind constituirea unei misiuni de supraveghere a tranzitului gazelor rusesti.