Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti decide luni asupra cererii de intrerupere a pedepsei cu inchisoarea a lui Victor Stanculescu si Mihai Chitac, dupa finalizarea raportului INML, care arata ca fostii generali pot fi tratati in spitalul Penitenciarului Jilava, dar numai cu acordul lor, anunta Realitatea TV.

Surse din Institutul National de Medicina Legala (INML) au declarat ca fostii generali Victor Atanasie Stanculescu si Mihai Chitac sufera de mai multe boli, ei putand fi tratati in spitalul Penitenciarului Jilava, dar numai cu acordul celor doi condamnati. Potrivit expertizelor efectuate la INML, Stanculescu sufera de nu mai putin de 10 boli, cele mai multe de natura cardiovasculara, dar si de leucemie cronica. Si Mihai Chitac are nevoie de proteza valvulara si pentru aceasta trebuie sa faca o operatie by-pass la inima.

Atat generalul Victor Stanculescu cat si Mihai Chitac au cerut eliberarea, pe motive medicale, din penitenciar, dupa ce au fost condamnati definitiv la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara. Procesele prin care se solicita intreruperea pedepselor dureaza din luna octombrie.