Indemnizatia presedintelui Autoritatii de Audit este stabilita la 8.122 lei, iar indemnizatia vicepresedintilor Autoritatii - la 7.643 lei, incepand cu luna decembrie 2008, potrivit deciziei de joi a Guvernului.

Guvernul a modificat, joi, Ordonanta 10/2008 privind nivelul salariilor de baza si al altor drepturi ale personalului bugetar, in scopul stabilirii indemnizatiei lunare pentru presedintele si vicepresedintii Autoritatii de Audit, informeaza NewsIn.

Autoritatea de Audit este singura autoritate nationala competenta sa efectueze audit public extern, in conformitate cu legislatia comunitara si nationala, asupra fondurilor pe care le primeste Romania de la UE.

Autoritatea de Audit este condusa de un presedinte si doi vicepresedinti, numiti de Parlament dintre consilierii de conturi. Actualul presedinte al institutiei este Petru Popeanga, iar vicepresedinti - Gheorghe Oana si Ioan Aron Popa.

Astfel, incepand cu plata drepturilor salariale aferente lunii decembrie 2008, indemnizatia presedintelui Autoritatii de Audit este stabilita la 8.122 lei, iar indemnizatia vicepresedintilor Autoritatii - la 7.643 lei.