Fuziunea dintre afacerile olandeze de retail ale Fortis si ABN Amro nu se va mai produce, conform deciziei de vineri a Ministerului Finantelor din Olanda, anunta Reuters, care citeaza un cotidian olandez, potrivit NewsIn.

Guvernul olandez a decis in octombrie sa achizitioneze pentru 16,8 miliarde euro (21 miliarde dolari) divizia olandeza a grupului financiar Fortis, ce include si banca ABN Amro, preluata in urma cu un an.

Fortis a preluat ABN impreuna cu bancile Royal Bank of Scotland (RBS) si Santander pentru 70 miliarde euro si planuia integrarea retelei de retail a ABN cu operatiunile proprii.

Ministrul olandez al finantelor, Wouter Bos, a decis ca integrarea ABN, planuita pentru 2009, nu va mai avea loc, potrivit unor surse ramase sub anonimat, informeaza cotidianul olandez Volkskrant.

Ministrul a refuzat sa comenteze afirmatiile, dar a declarat ca vineri vor avea loc discutii cu privire la fuziunea diviziei olandeze a Fortis cu ABN Amro. De asemenea, cotidianul informeaza ca guvernul olandez este ingrijorat cu privire la o posibila reducere a locurilor de munca, in cazul unei fuziuni. Cele doua banci au impreuna 30.000 de angajati in Olanda.