Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor nu a avut loc din lipsa de cvorum, urmand a se relua miercuri, pentru a se stabili repartizarea catre comisii a Legii de respingere a Ordonantei Guvernului de abrogare a maririlor salariilor profesorilor si calendarul dezbaterii acestui act normativ.

"Biroul permanent al Camerei Deputatilor convocat in sedinta extraordinara la solicitarea reprezentantilor PRM si PD-L din Biroul Permanent nu s-a intrunit din lipsa de cvorum", a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, citat de NewsIn, care a sustinut ca, inafara de el, la sedinta a mai fost prezent doar vicepresedintele Lucian Bolcas.

Liderul grupului PD-L din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a motivat lipsa membrilor PD-L din Biroul Permament prin anuntul tardiv facut de presedintele Camerei, Bogdan Olteanu. "Am facut aceasta solicitare(de convocare a Biroului Permanent-n.r.) azi, la prima ora. A trimis raspuns (Bogdan Olteanu n.red.) abia dupa pranz. Nici membrii nostri, care se afla in campanie, nu au putut fi in timp fizic si si-au exprimat protestul fata de felul in care sunt convocate aceste sedinte de Birou Permanent, de pe o ora pe alta", a sustinut Radulescu.

Astfel, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor se va intruni in sedinta ordinara miercuri. Atat liderul grupului PD-L din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, cat si viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, au solicitat o noua intalnire a Biroului Permanent pentru a stabili procedurile si calendarul dezbaterii proiectului de lege de respingere a Ordonantei prin care Guvernul a amanat cresterile salariilor profesorilor.