Cercetatorii germani si italieni au anuntat un nou tratament care ar putea da rezultate in cazul formelor de tuberculoza cele mai rezistente la medicamentele actuale, anunta Rador.

Aceste radacini tuberculoase, care au dezvoltat o rezistenta la antibioticele utilizate in prezent, afecteaza in special tarile din fostul bloc sovietic, Japonia, Coreea si Africa de Sud - potrivit Societatii Europene de Pneumologie.

Potrivit studiilor realizate de cercetatorii germani si italieni, utilizarea Linezolidului, un antibiotic de sinteza, ar putea duce la eradicarea formelor de tuberculoza care au dezvoltat rezistenta la antibioticele existente.

Astfel, la 75% dintre pacientii testati s-a constatat disparitia bacililor tuberculosi in urma tratamentului cu Linezolida, tratament care insa a antrenat si numeroase efecte secundare - dupa cum au recunoscut cercetatorii.

Anuntul privind noul tratament impotriva bacililor de tuberculoza rezistenti a fost facut in cadrul Congresului anual al Societatii Europene de Pneumologie, care se desfasoara intre 4 si 8 octombrie la Berlin.