Primarul general Sorin Oprescu l-a numit, astazi, pe Marian Turlea in functia de director interimar la Directia Generala Infrastructura si Servicii Publice, in locul lui Gheorghe Udriste, care si-a prezentat ieri demisia.

Marian turlea, care ocupa functia de director general adjunct la Directia Generala Infrastructura si Servicii Publice, va conduce aceasta structura pâna la ocuparea prin concurs a postului.

Edilul sef al Capitalei a semnat decizia de eliberare din functia a lui Gheorghe Udriste. Fostul director al Directiei Infrastructura se afla in procedura de cercetare prin Comisia de disciplina pentru functionarii publici.

"La cererea fostului director al Directiei Infrastructura si Servicii Publice, Gheorghe Udriste, edilul sef a aprobat incetarea activitatii cu data de 9 iulie, data inregistrarii demisiei", se arata intr-un comunicat de joi al Primariei Capitalei, citat de Mediafax.

Procedura de evaluare a activitatii Directiei Generale Infrastructura si Servicii Publice va continua, precizeaza sursa citata.

Gheorghe Udriste a lucrat in Primaria Capitalei din 2001, când a sustinut examenul pentru conducerea Directiei generale transport, drumuri si siguranta circulatiei. Anterior, acesta a ocupat functia de director general al Metrorex, fiind demis in 6 februarie 2001 de ministrul Transporturilor din acea perioada, Miron Mitrea.

Demisia lui Udriste vine la doar o zi dupa ce directorul Administratiei Strazilor Claudiu Balan a fost demis de primarul general al Capitalei. Activitatea directorului Administratiei Strazilor a fost analizata de catre o Comisie de disciplina, care a recomandat eliberarea acestuia din functie in urma unei cercetari disciplinare.

"Potrivit raportului Comisiei, domnul Claudiu Balan nu si-a indeplinit corespunzator indatoririle de seviciu", peciza Primaria Capitalei.

Primarul general Sorin Oprescu a numit-o, miercuri, pe Alina Roman in functia de director interimar al Administratiei Strazilor, in locul lui Claudiu Balan. Alina Roman, director adjunct economic la Primaria Capitalei, va conduce Administratia Strazilor pâna la ocuparea prin concurs a postului.