Un nou program de lucru referitor la construirea celui de-al doilea pod peste Dunare, intre Vidin si Calafat, prevede finalizarea lucrarilor in anul 2010, a declarat ministrul adjunct al transporturilor din Bulgaria, citat de Rador.

Vesela Gospodinova a facut aceasta declaratie in cadrul unei reuniui desfasurate la Vidin, dedicata dezvoltarii proiectului privind construirea noului pod.

La reuniune participa reprezentanti ai Comisiei Europene, ai Ministerelor Transporturilor din Romania si Bulgaria, primarii oraselor Vidin si Calafat, precum si ai Directiei Generale de Politica Regionala pentru Bulgaria si Romania.

"Conform noului program de lucru, lucrarile de constructie vor incepe la 15 aprilie. In luna aprilie 2010 trebuie sa se incheie constructia podului", a precizat Gospodinova, citata de agentia BTA.

Lucrarile la podul lung de 1.971 de metri ar fi trebui t sa inceapa in martie 2008 si sa fie finalizate in 2010. Romania si Bulgaria au semnat documentele de constructie ale podului ce va lega Calafatul de Vidin in 2000, costul proiectului fiind estimat la 225.8 milioane de euro.

Podul este conceput ca parte a coridorului de transport european dintre Dresda si Istanbul.