Traficul pe DN1 va fi ingreunat incepand de luni, 7 aprilie, din cauza faptului ca reincep lucrarile de reabilitare pe Centura de Vest a Ploiestiului si in zona Barcanesti, conform NewsIn.

Dupa ce, pe 3 decembrie 2007 lucrarile de reabilitare pe DN1, in zona Potigrafu - Barcanesti, au fost sistate din cauza temperaturilor scazute, Sectia Drumuri Nationale Prahova a anuntat ca acestea vor fi reluate in data de 7 aprilie.

Lucrarile de reabilitare, incepute pe 15 octombrie 2007, ar fi trebuit finalizate la jumatatea lunii noiembrie 2007, insa firma PA&CO International nu a putut respecta termenul stipulat in contract. Din 15 kilometri nu s-au reparat decat 11, din cauza ca la fiecare sfarsit de saptamana se intrerupeau lucrarile pentru a fluidiza traficul spre Valea Prahovei.

Seful Sectiei Prahova a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Valerian Manta, a precizat ca "de luni, lucrarile de reabilitare a Centurii de Vest a municipiului Ploiesti, pe DN1, vor fi reluate, dupa ce au fost sistate pe perioada summitului NATO, intre 2 si 4 aprilie".

Valerian Manta da si o solutie soferilor care vor sa ocoleasca aglomeratia - DN1 A, Bucuresti - Ploiesti - Cheia - Brasov.