Preafericitul Parinte Patriarh Daniel s-a intalnit astazi cu Baronesa Emma Nicholson de Winterbourne, vicepresedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe si pentru Drepturile Omului a Parlamentulu European si co-presedinte al Grupului la Nivel Inal pentru Copiii Romaniei (GNICR), anunta Patriarhia Romana.

Baronesa Emma Nicholson a apreciat implicarea Bisericii Ortodoxe Romane in rezolvarea situatiei copiilor aflati in dificultate, subliniind faptul ca Romania a devenit un model in domeniu pentru tarile din rasaritul Europei.

Nicholson a solicitat Patriarhului Daniel implicarea BOR in proiectele Grupului la Nivel Inalt si Ministerului Educatiei si Cercetarii destinate copiilor proveniti din familii defavorizate, monoparentale sau dezorganizate, copii aflati in situatii de risc, orfani de un parinte, ai caror parinti sunt someri sau plecati la munca in strainatate, copii exploatati prin munca sau aflati in zone izolate etc.

Liderul Bisericii Ortodoxe din Romania a afirmat ca BOR acorda o atentie crescuta proiectelor sociale care vizeaza atat grija pentru copii, cat si pentru batrani. In acest sens, s-a convenit implicarea Patriarhiei Romane atat la nivel central, cat si la nivel parohial (prin preoti, profesori de religie, studenti si tineri) in sustinerea acestor proiecte si promovarea lor prin radio TRINITAS, televiziunea TRINITAS si cotidianul Ziarul Lumina ale Centrului de presa Basilica al Patriarhiei Romane.