Biroul de presa al Ambasadei SUA a anuntat ca 37 noi voluntari americani ai Corpului Pacii au sosit in Romania saptamana trecuta.

Voluntarii vor participa la un program de pregatire de 10 saptamani la Ploiesti, unde vor studia limba, istoria si cultura Romaniei si vor locui cu o familie de romani. La incheierea programului de pregatire, voluntarii isi vor incepe misiunea, care va dura 24 de luni, in cadrul organizatiilor guvernamentale si neguvernamentale din Romania, contribuind la promovarea mediului inconjurator, la imbunatatirea serviciilor sociale si la dezvoltarea economica.

Corpul Pacii este o agentie guvernamentala a Statelor Unite, creata in 1961 de catre presedintele John F. Kennedy. Inca de la infiintare, 190.000 de americani au fost voluntari in peste 130 de tari din intreaga lume. Astazi, 8.200 de voluntari sunt prezenti in 70 de state.

Programul din Romania a inceput in 1992, la invitatia guvernului de la Bucuresti, iar in ultimii 16 ani numarul voluntarilor care au ales Romania s-a ridicat la 800.