Licitatia pentru pasapoartele electronice, care trebuie sa intre in circulatie de la 1 iulie 2008, a fost blocata de o firma poloneza. Aceasta a depus contestatie ce suspenda procedura de atribuire, invocand o incalcare a drepturilor sale legitime.

De altfel, UE a solicitat Guvernului explicatii cu privire la intarzierea punerii in circulatie a pasaportului electronic, relateaza NewsIn.

Potrivit Regiei Autonome “Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS), termenul stabilit pentru depunerea ofertelor privind producerea pasapoartelor electronice a fost data de 31.01.2008.

In aceeasi zi, insa, societatea poloneza Polska Wytwornia Papierow Wartosciowych S.A a depus la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) o contestatie care suspenda de drept procedura de atribuire, invocand o incalcare a drepturilor sale legitime prin lipsa actului administrativ al autoritatii contractante. Autoritatea contractanta este RA-APPS.

CNSC a respins contestatia formulata de societatea poloneza, motivand ca a fost introdusa tardiv, prin urmare RA-APPS a transmis cumparatorilor documentatiei de atribuire noul termen de depunere si de deschidere a ofertelor, respectiv 07.02.2008.