Un tânăr de 20 de ani din Somalia, suspectat de legături cu organizația teroristă Stat Islamic, a fost inculpat luni în Italia după ce a amenințat că va pune bombe în biserici din Italia, inclusiv în Bazilica Sfântu Petru din Vatican, a anunțat poliția, informează Mediafax care citează agenția de știri Reuters.

Potrivit autorităților, bărbatul, cu numele Omar Moshin Ibrahim, a fost reținut joi, iar luni a fost pus sub acuzare pentru instigare la terorism și sprijinirea terorismului.

Poliția a comunicat că Omar Moshin Ibrahim a fost reținut în orașul Bari după o operațiune de supraveghere ce a durat o lună.

În cadrul investigației, anchetatorii au obținut inclusiv o înregistrare în care suspectul îi spune unei alte persoane: "Să punem bombe în toate bisericile din Italia. Unde este cea mai mare biserică? În Roma".

Într-o altă conversație, Omar Moshin Ibrahim a vorbit în termeni laudativi despre cei "uciși pentru calea lui Allah" și a salutat atacul armat de la Târgul de Crăciun din Strasbourg, soldat cu cinci morți.

Bărbatul a ajuns în Italia în anul 2016 și există suspiciuni că ar fi fost militant al organizației Stat Islamic înainte de a ajunge în Italia.