Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru, a fost ales in functia de membru al consiliului de supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR), pe locul ramas vacant dupa demisia lui Daniel Daianu, a anuntat banca.

Pogonaru a fost unul dintre cei doi observatori numiti in comitetul executiv si in consiliul de supraveghere al BCR de catre Erste Bank pe perioada de tranzitie pana la finalizarea transferului de actiuni BCR la Erste Bank.

"Ca membru al consiliului de supraveghere, Florin Pogonaru va avea o contributie valoroasa la dezvoltarea bancii datorita experientei largi si pozitiei sale ca membru respectat al comunitatii de afaceri din Romania", se arata in comunicatul bancii.

Florin Pogonaru este presedinte si fondator al Central European Financial Services si membru al bordului directorilor Romanian Post Privatisation Fund. El este presedinte al Asociatiei Confederatiei Angajatorilor din Romania, din 2004. Din anul 1997, e membru al Business Advisory Committee si al Initiativei de Cooperare Sud-Est Europeana (SECI), iar din 2002 ocupa aceeasi pozitie si in cadrul Pactului de Stabilitate.

Daniel Daianu si-a inaintat demisia pe 24 decembrie 2007, dupa mai mult de doi ani de la intrarea sa in BCR.