Precipitatiile abundente continua in Anglia si Tara Galilor, iar Agentia meteorologica britanica a emis 68 de avertizari de potop. Specialistii spun insa ca situatia nu va fi la fel de grava ca anul trecut cand ploile abundente au fortat sute de oameni sa-si paraseasca locuintele, scrie presa internationala de miercuri.

Cel mai mare pericol este in sud-vestul tarii care a primit 22 de avertizari, potrivit meteorologilor. Raul Severn isi va iesi din matca in zona oraselor Gloucester, Tewkesbury si Worcester. Locuitorii acestora sunt foarte speriati pentru ca vara trecuta dupa precipitatii abundente apele raului le-a inundat mii de case. Rafalele de vant vor depasi 100 de kilometri pe ora.

Serviciile de urgenta au intrat in alerta. Politia avertizeaza soferii sa fie prudenti, avand in vedere ca unele sosele sunt acoperite cu apa.

Un purtator de cuvant al Agentiei meteorologice britanice a avertizat la BBC ca vremea va face probleme pe tot parcursul acestei saptamani. "Urmatoarele zile vor fi cruciale", a declarat acesta.