O profesoara lovita in cap de doua crengi desprinse dintr-un castan in timp ce facea fitness la un aparat din Parcul Municipal Aiud a murit la un spital din Sibiu, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce s-a aflat in coma timp de aproape zece zile, relateaza Agerpres.

Consilierul local Ionela Danciu a solicitat duminica autoritatilor competente, pe contul sau de pe o retea de socializare, sa "faca dreptate" in acest caz.

"Rog public autoritatile competente, Politia, Procuratura sa faca dreptate! Dragi aiudeni, avem datoria morala sa fim alaturi de doamna profesor, de familia indurerata, pentru tragerea unui semnal de alarma autoritatilor ca vrem sa se faca dreptate, ca vrem siguranta", a postat Ionela Danciu pe contul sau de Facebook. Ea le-a propus concetatenilor sa vina cu lumanari duminica seara, in fata Parcului Municipal Aiud, din respect si in spirit de solidaritate cu victima si familia acesteia.

O profesoara de engleza, in varsta de 43 de ani, a fost lovita la cap de doua crengi de cativa metri, in timp ce facea fitness la un aparat situat in aer liber in Parcul Municipal Aiud. Femeia a fost transportata in stare de coma profunda la spitalul din Aiud, unde a fost diagnosticata cu un traumatism cranio-cerebral. De aici, a fost dusa la spitalul din Alba Iulia, de unde a fost transferata ulterior cu elicopterul la Sibiu.

Incidentul a avut loc in 4 august, pe o vreme frumoasa, in timp ce in parc se aflau mai multa persoane, inclusiv copii. Dupa incident, autoritatile locale au izolat zona, cu mentiunea ca se toaleteaza copacii si ca este pericol de accidentare.

Reprezentantii Primariei Aiud au sustinut ca cea mai recenta toaletare a copacilor din parc a avut loc la mijlocul lunii iunie.

Politia a deschis un dosar de cercetare penala pentru vatamare corporala. In cauza a fost sesizat acum si Parchetul de pe langa Tribunalul Alba.

In judetul Alba sunt mai multe parcuri de fitness in aer liber, in Aiud, Blaj, Cugir, Ocna Mures, Zlatna si Teius, amenajate in cadrul Programului "Alba Urban 2011", printr-o investitie a Consiliului Judetean Alba.