Soferul unui autotren a murit sambata, in comuna Farcasele, in urma unui accident feroviar, in care au fost implicate un autotren ce tracta o remorca cu pietris si trenul de calatori InterRegio 1692., relateaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt, Alin Basasteanu, la trecerea de cale ferata din satul Farcasul de Jos, comuna Farcasele, trenul InterRegio 1692 care circula pe ruta Timisoara - Bucuresti a lovit un TIR cu pietris, cabina autocamionului fiind rupta si dusa de tren la peste 400 de metri de locul accidentului.

Soferul autocamionului, un barbat de 48 de ani, din Caracal, a murit in urma accidentului, el fiind gasit incarcerat, in stop cardio-respirator, in cabina zdrobita de tren.

Echipaje ale ISU Olt au descarcerat soferul autotrenului si personalul medical de pe Ambulanta sosit la locul accidentului a incercat resuscitarea barbatului, dar fara niciun rezultat.

Conductorul locomotivei a suferit rani usoare, respectiv escoriatii pe fata si pe maini, nefiind necesar transportul lui la o unitate medicala.

In tren se aflau 160 de calatori, nefiind ranita vreo persoana dintre acestia.

Trecerea de cale ferata din Farcasele unde a s-a produs accidentul de sambata era una fara bariera, semnalizata numai acustic si luminos.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt, Claudia Radu, a precizat ca in urma primelor cercetari s-a stabilit ca soferul TIR-ului nu s-a asigurat corespunzator la trecerea la nivel cu calea ferata, fara bariere, semnalizata acustic si luminos.

Cabina autocamionului s-a rupt in doua parti la impactul cu trenul, o parte ramanand la remorca si alta parte, in care se afla si soferul, fiind smulsa si tarata de tren pe o distanta de peste 400 de metri.

Circulatia feroviara in zona a fost intrerupta pentru trei ore si jumatate, respectiv dupa ora 13,00, cand a avut loc accidentul si pana la ora 15,45. Vagoanele trenului InterRegio 1692 in care se aflau cei 160 de calatori au fost preluate de o alta locomotiva si duse in gara din Caracal, de unde au fost conectate la un alt tren InterRegio, care circula pe ruta Deva-Bucuresti. In perioada in care a fost intrerupta circulatia feroviara au fost afectate trenurile Deva-Bucuresti, care a fost nevoit sa stationeze in Caracal, un tren care circula pe ruta Bucuresti-Timisoara si a stationat la intrarea in localitatea Farcasele, si un tren care circula intre Craiova si Rosiori, care a stationat in Caracal.