Un roman si un bulgar, membri ai unei grupari specializate in producerea la comanda si plasarea de bancnote de euro si dolari contrafacute, au fost prinsi in flagrant, joi, la Giurgiu, de politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si de procurorii DIICOT, cei doi fiind retinuti.

Joi, in municipiul Giurgiu, a fost organizata o actiune de prindere in flagrant, in urma careia au fost identificati un cetatean bulgar, in varsta de 54 de ani si un cetatean roman, de 34 de ani, potrivit unui comunicat de presa transmis de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) si citat de Mediafax.

"In urma investigatiilor a reiesit faptul ca, acestia ar fi oferit spre vanzare 7.800 de euro, in bancnote din cupiura de 100 de euro, precum si 3.300 de dolari, in bancnote in cupiura de 100 de USD, cu 24 serii diferite, susceptibile a fi contrafacute prin metode tipografice. Cei doi intentionau sa puna bancnotele in circulatie", spun oamenii legii.

Conform sursei citate, cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati instantei pentru emiterea mandatelor de arestare preventiva.

Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale - IGPR si Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI).