Un medic ortoped de la Spitalul de Urgenta din Petrosani a fost reclamat luni la Politie de un barbat care sustine ca acesta a operat-o pe sotia sa celalalt picior decat cel bolnav, conducerea unitatii medicale urmand sa efectueze o ancheta medicala in acest caz, scrie Agerpres.

Sotul pacientei sustine, in plangerea depusa la Politia Petrosani, ca medicul ar fi intervenit gresit, femeia avand probleme la piciorul stang, in timp ce operatia a fost efectuata, in urma cu cinci zile, la piciorul drept.

"La Politia municipiului Petrosani a fost depusa o plangere de catre un barbat de 43 de ani, din Petrosani. Acesta a sesizat ca sotia sa a fost operata in data de 16 octombrie la sectia Ortopedie a spitalului din Petrosani. Barbatul sustine ca interventia chirurgicala ar fi trebuit efectuata la piciorul stang si ca sotia a fost operata la piciorul drept. In cauza a fost deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara, Adriana Voina.

Sotul bolnavei a depus o reclamatie si la sediul Spitalului de Urgenta din Petrosani, directorul institutiei medicale, dr. Alin Vasilescu, afirmand ca va declansa o ancheta interna pentru a stabili in ce masura cele sesizate se confirma. El a aratat ca, deocamdata, nu se poate pronunta in ceea ce priveste aspectele semnalate de sotul pacientei, pana cand nu va discuta cu medicul care a operat-o pe femeie si va vedea diagnosticul de caz si tratamentul aplicat.

Colegiul Medicilor Hunedoara nu a primit inca o reclamatie despre acest caz.