Salvamontistii sibieni i-au ajutat, joi, pe doi turisti, in varsta de 78, respectiv 74 de ani, sa ajunga cu bine la Cabana Negoiu, situata la 1.516 metri, dupa ce acestia reusisera sa urce in noaptea de miercuri spre joi, pe un traseu dificil, pana la 2.300 de metri, pe creasta Muntilor Fagaras, a anuntat Adrian David, Seful Salvamont Sibiu, citat de Agerpres.

Potrivit lui David, cei doi turisti temerari au chemat in ajutor Salvamontul dupa ce au obosit si li s-a facut si frig, noaptea trecuta fiind, la 2.300 de metri altitudine, doar 7 grade Celsius.

"Cei doi turisti sibieni au solicitat in cursul noptii trecute ajutorul salvamontistilor, ca urmare a epuizarii fizice si a hipotermiei. In acest moment, turistii insotiti de Salvamont au ajuns cu bine la cabana Negoiu si sunt in afara oricarui pericol", a declarat seful Salvamont Sibiu.

Batranii si-au petrecut noaptea pe creasta Fagarasilor, primind paturi de la salvamontisti. Turistii plecasera miercuri dimineata de la Cabana Negoiu (1.546 metri) spre varful Negoiu (2.535 metri), pe un traseu dificil.

Anul trecut, in aceeasi perioada, salvamontistii sibieni au fost chemati sa ajute o turista de 75 de ani, care si-a rupt piciorul, in incercarea de a parcurge un traseu montan, la peste 2.000 de metri altitudine, in Masivul Fagaras.