Primarul comunei buzoiene Cernatesti, Valerica Sercaianu, a provocat, marti seara, un accident rutier in urma caruia o adolescenta a murit, iar alta a fost ranita, primarul aflandu-se sub influenta alcoolului, potrivit unor surse din Politie citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, primele informatii releva ca accidentul s-a petrecut in satul Potoceni, comuna buzoiana Maracineni, cand primarul comunei Cernatesti, Valerica Sercaianu, ar fi facut o depasire neregulamentara, acrosand doua adolescente de circa 15 ani care mergeau pe marginea drumului, dupa care ar fi lovit o alta masina.

In final, autoturismul condus de primarul din Cernatesti s-a oprit intr-un stalp de pe marginea drumului, pe care l-a scos complet din pamant.

Cele doua adolescente au fost transportate la Spitalul Judetean Buzau, una dintre ele de catre primarul comunei Maracineni, pe raza careia s-a produs accidentul.

Potrivit unor surse din Spitalul Judetean Buzau, una dintre adolescente a fost stabilizata, insa cea de-a doua nu a putut fi salvata, fiind declarat decesul.

Sursele citate au mai precizat ca primarul din Cernatesti se afla sub influenta alcoolului in momentul in care a provocat accidentul, el avand o alcoolemie de 0,38 la mie.

Aceleasi surse au precizat ca edilul se ducea spre Buzau, intorcandu-se de la Primaria din Cernatesti, unde ar fi consumat alcool cu ocazia sarbatorii Sfintilor Constantin si Elena.

Circulatia pe DJ 203 K in localitatea Potoceni, unde a avut loc accidentul, este blocata, traficul fiind deviat pe o strada laterala.