Politista din Bals care l-a injunghiat in abdomen pe fostul sau sef dupa ce ar fi violat-o spune, intr-o scrisoare, ca ar fi oferit-o drept favor sexual unui procuror si altor trei politisti si adauga ca nu crede ca acesta este la prima fapta de acest gen, facand apel la eventuale victime sa o ajute, relateaza Mediafax.

In scrisoarea pe care politista i-a dictat-o sotului sau de pe patul de spital, data, vineri, publicitatii, femeia spune ca fostul sau superior, Gheorghe Barbu, este din categoria oamenilor pe care nu ai vrea sa ii cunosti niciodata in viata.

"Am intalnit o persoana pe nume Barbu Gheorghe care face parte din acea categorie de oameni pe care nu ai vrea sa ii cunosti niciodata in viata (...) Acest Gheorghe Barbu s-a folosit de toate avantajele pe care functia pe care o ocupa i le oferea si a inceput sa ma trateze exact ca pe fiecare femeie pe care a intalnit-o, si anume ca pe un obiect", se arata in scrisoare.

Si in plangerea depusa la Parchetul din Craiova, tanara il acuza pe comisarul sef ca a batut-o, violat-o si, mai mult decat atat, a oferit-o drept favor sexual unui procuror si altor trei colegi din Politie.

Totodata, femeia sustine ca Gheorghe Barbu ar fi santajat-o ca daca nu se supune va fi trecuta pe lista celor care urmeaza sa fie disponibilizati.

"Prin acest calvar am trecut eu si sper din tot sufletul sa nu mai existe nimeni care sa pateasca ce am patit eu", spune politista din Bals in scrisoare.

Melania Renghea marturiseste ca dupa ce a absolvit Academia de Politie s-a angajat ca agent si ca imediat s-a lovit de lumea dura a barbatilor.

"Unii dintre politisti incercau intr-un fel sa se razbune prin toate mijloacele pe noi, femeile, care vrem sa ajungem politiste, spunind ca femeile nu au ce cauta in acest sistem inchis ca o carapace", afirma ea.

Politista mai spune in scrisoare ca, dupa parerea ei, comisarul Barbu nu este la prima fapta de acest fel.

"Nu cred ca acest individ este la prima fapta de acest fel. Din acest motiv, fac apel deschis la toate femeile care au intrat in contact cu acest Barbu Gheorghe si care au patit ce am patit eu. Eu am inceput un razboi insa ca sa pot castiga am nevoie de femei puternice langa mine chiar daca in momentele cand Barbu le santaja, le ameninta sau le viola se considerau slabe sau femei de nimic", se mai arata in scrisoarea politistei.

Politista, insarcinata in cinci luni, si fostul sau superior au ajuns la spital, miercuri dupa-amiaza, dupa ce femeia, care sustine ca politistul ar fi violat-o in trecut, l-a injunghiat pe acesta de mai multe ori in abdomen, Consiliul de Disciplina al IPJ Olt urmand sa ancheteze cazul.

Comisarul Gheorghe Barbu, din cadrul Sectiei de Politie Bals, a fost injunghiat de mai multe ori in abdomen si la picioare de catre Melania Renghea, in varsta de 27 de ani. Femeia a lucrat in cadrul Sectiei Bals, comuna Bobicesti, care intra in subordinea comisarului Barbu, iar in urma cu cateva luni a solicitat si obtinut mutarea la Sectia de Politie din localitatea olteana Brancoveni.

Din primele date a reiesit ca, miercuri dupa-amiaza, femeia a mers cu autoturismul sau in Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului sau sef si, sub pretextul ca vrea sa ii transmita un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta in autoturismul sau si, in urma discutiei cu acesta, l-ar fi injunghiat, cel mai probabil, cu un cutit, de mai multe ori in zona abdominala.

Sotul politistei, care este insarcinata, a sustinut inca de atunci ca aceasta ar fi fost violata in trecut de catre comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme seful politistei.

Sotul femeii spune ca a aflat de toata povestea abia in 22 decembrie si ca a incurajat-o pe aceasta sa depuna plangere, lucru care s-ar fi petrecut in data de 24 decembrie 2012, la DIICOT Craiova.

"Nevasta-mea mi-a zis ca se duce pana la farmacie. Nu stiu cum s-au intalnit, dar i-a zis sa nu o mai santajeze sa renunte la acuzatii. Am inteles ca a incercat din nou sa o violeze astazi (n.r. - miercuri dupa-amiaza), i-a smuls geaca de pe ea, care acum e proba, si am aflat ca l-ar fi injunghiat cumva, dar nu stiu cu ce", a declarat Relu Renghea, sotul femeii.

Politia nu confirma insa spusele barbatului, dar sustine ca va ancheta cazul nu doar din perspectiva atacului femeii.

"Nu se cunosc circumstantele. S-a declansat cercetarea prealabila si a fost sesizat si Consiliul de Disciplina, care va ancheta cazul. Ambii au fost dusi la spitalul din Slatina, pentru ingrijiri medicale. Barbatul va fi tratat pentru plagile taiate, iar femeii i se va acorda consultatie de specialitate, pentru ca este insarcinata in luna a cincea. Dupa ce se vor stabiliza, vor fi audiati", a declarat Claudia Radu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

"Este vorba despre un politist cu multiple plagi injunghiate in zona abdomenului inferior. Nu prezinta risc vital, insa va mai ramane sub supravegherea medicilor. Deocamdata, este pe Unitatea de Primiri Urgente, urmand sa se stabileasca pe ce sectie va fi mutat", declara Florin Iordache, managerul Spitalului de Urgenta din Slatina.

Politistul Gheorghe Barbu a mai intrat in atentia presei in luna martie a anului 2010, cand a fost filmat in timp ce consuma bauturi alcoolice, dupa care ar fi plecat la volanul unei masini. Barbu a fost oprit atunci de un coleg politist care se afla intr-o razie, insa Barbu a fugit pe camp. El a fost cercetat de catre colegii sai pentru sustragerea de la recoltarea de probe bilogice, insa nu a fost sanctionat, ci, din contra, la scurt timp ar fi fost promovat.