Un numar de 51 de localitati din Vaslui, Botosani, Bacau si Iasi nu sunt alimentate cu energie electrica, din cauza ninsorilor si viscolului din ultimele 24 de ore fiind provocate avarii la retelele de electricitate din zona Moldovei, se arata intr-un comunicat al E.On Moldova, citat de Mediafax.

Din caza conditiilor meteorologice nefavorabile au fost inregistrate avarii prin ruperea de conductoare, elemente de izolatie si de sustinere, fiind afectate total sau partial 14 linii aeriene de medie tensiune.

Astfel, nu sunt alimentate cu energie electrica aproximativ 270 posturi de transformare din 51 de localitati, cele mai afectate judete fiind Vaslui, cu 22 localitati afectate, si Botosani, cu 13 localitati afectate.

In judetul Iasi, sapte localitati nu sunt alimentate cu energie electrica, in Suceava sase localitati, iar in Bacau trei localitati, in timp ce in judetul Neamt nu exista localitati afectate integral.

"Echipele companiei au fost suplimentate si actioneaza in continuare, dar exista posibilitatea ca in unele zone, urmare a accesului dificil cauzat de drumurile inzapezite si viscol, interventia sa se faca cu intarziere", se arata in comunicat.

Sursa citata subliniaza ca tinand cont ca in continuare conditiile meteorologice sunt vitrege cu rafale puternice de vant ce viscolsc si spulbera zapada si vizibilitate scazuta nu este exclus sa apara si alte incidente si sa fie afectata alimentarea cu energie si in alte zone.