Un elev in varsta de 17 ani a fost retinut de politisti, fiind cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce a injunghiat in inima un alt elev in varsta de 19 ani, in fata Grupului Scolar din orasul sucevean Solca, in urma incidentului victima fiind ranita grav, relateaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Suceava, Gabriel Pantiru, a declarat, miercuri, ca un tanar in varsta de 19 ani, din Solca, elev in clasa a XII-a la Grupul Scolar din oras, a fost lovit cu un cutit in zona inimii, marti seara, in timp ce se afla pe trotuarul din fata unitatii de invatamant. Agresorul are 17 ani, fiind elev in clasa a X-a la aceeasi scoala.

Tanarul de 17 ani care si-a injunghiat colegul a fugit de la locul agresiunii, fiind prins apoi de politisti. El a fost retinut si dus in arestul Politiei Suceava, urmand sa fie prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva.

In urma incidentului, elevul injunghiat a suferit o plaga in dreptul inimii, fiind supus unei interventii chirurgicale pentru a-i fi salvata viata. Concluziile preliminarii ale examinarii medico-legale atesta "primejdia directa si imediata asupra vietii victimei", a mai precizat sursa citata.

Cercetarile in acest caz au fost preluate de Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava, agresorul fiind cercetat pentru tentativa de omor calificat.