O femeie a fost transportata la spital cu arsuri, vineri dimineata, in urma unei explozii produse intr-un bloc din zona Aparatorii Patriei, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile: "La ora 5.39 s-a semnalat ca pe strada Moldovita din cartierul Aparatorii Patriei s-a produs o explozie urmata de un scurt incendiu, stins pana la sosirea echipajelor de pompieri, la nivelul etajului 7 al unui bloc de locuinte. La sosirea fortelor de interventie, a fost identificata o victima de aproximativ 80 de ani, femeie, ce prezenta arsuri. Ulterior i s-a acordat primul ajutor medical si a fost transportata la Spitalul Bagdasar, unde s-a stabilit ca prezinta arsuri de gradul II si III pe torace, abdomen si membre".

El a precizat ca structura de rezistenta a imobilului nu a fost afectata in urma exploziei: "Au fost afectate alte apartamente de pe acelasi nivel - usi dislocate sau ferestre sparte - inclusiv autoturisme, in urma caderii de elemente de structura si de fatada a imobilului", a adaugat Daniel Vasile.

Potrivit acestuia, la o prima evaluare, sunt afectate cinci apartamente, iar ferestrele sunt sparte la aproape tot palierul. Daniel Vasile a mai precizat ca acumularea de gaze este cauza probabila a incidentului. 'Din declaratiile victimei, a folosit aragazul pentru incalzirea locuintei si l-a uitat deschis', a adaugat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti.